Nyt saisi kyllä riittää sairastaminen meidän perheessä tällä erää. Viime viikon oli vanhin tyttö kuumeessa, sitten kaksi nuorinta sairastui sopivasti pääsiäiseksi. Pojalla kuumetta on ollut kovastikkin, 40,5 on mittari näyttänyt moneen kertaan. Väsynythän tuo on, eikä jaksa yhtä paljon höpöttää kuin normaalisti. Yöt nukkuu huonosti, viime yönäkin huuteli äitiä moneen kertaan. Millon oli kuuma, milloin kylmä, välillä janotti ja yhteen väliin kiitteli jopa hyvästä ruoasta, jota oli ihan hetki sitten syönyt Hymy Tunnin välein melkeinpä sain yöllä pojan luona käydä.

Onneksi tuo pienempi potilas nukkui viime yön paremmin, välillä kitisi, mutta nukkui suht hyvin kuitenkin. Kuumetta on pikku-tytölläkin ollut yli 39, ja kovasti on yskäinen ja nuhainen, nenä vuotaa koko ajan. Tänään illalla käytin pientä sitten päivystyksessä, kun hengitys niin kovasti rohisi, ja tytöllä näytti olevan vaikea hengittää. Lääkäri-setä kuunteli keuhkot, ja katsoi korvat ja suuhun kurkisti myös. Keuhkoista kuului kuulemma vähän rohinaa, saattaa siitä limaisuudesta johtua. Sai tyttö kuitenkin lääkettä, joka tuota yskää ja hengitystä helpottaa. Nyt on sitä annettu, ja lääkärin ohjeen mukaan on annettu myös kuumetta alentavaa lääkettä sekä suppona, että liuoksena yhtä aikaa. Vähän virkeämpi tyttö jo olikin, vähän sain sen kiinteää ruokaakin syömään. Huonosti on syönyt kun on sairaana ollut.

Mutta jospa kumpainenkin olisivat jo paranemaan päin. Huoli on aina itsellä jos lapset sairastaa, kurjaa kun oikein mikään ei auta eikä helpota huonoa oloa. Mutta näin meillä tällä kertaa.